Κορονοϊός: Στους 29 οι νεκροί – Κατέληξε νεφροπαθής στην Καστοριά

Τέταρτος νεκρός στην Καστοριά καθώς κατέληξε νεφροπαθής - Στους 29 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 29 οι νεκροί – Κατέληξε νεφροπαθής στην Καστοριά

Στους 29 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 28 Μαρτίου, έγινε γνωστός ο θάνατος 70χρονου νεφροπαθή στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για τον τέταρτο νεκρό στην πόλη της Καστοριάς.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση (27/3) από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας δήλωσε τα εξής: «Στην Ελλάδα έχουμε 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 65 διασωληνωμένους ασθενείς. Οι θάνατοι ανέρχονται στους 28, εκ των οποίων 23 άνδρες και 5 γυναίκες.

Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη, 52 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο, 13.477 διαγνωστικά τεστ έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ 4 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται στα 966. Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του».

Έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή και συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης με 500.000 κρούσματα παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο με 82.000».

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ποιοι νομοί δεν έχουν κρούσματα (upd-χάρτης)

Μικρές νίκες κάθε μέρα οι αποσωληνώσεις

«Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Τσιόδρας ανακοινώνοντας ότι μια από τις νίκες αυτές είναι ότι ήδη έχουν αποσωληνωθεί τέσσερις ασθενείς. Οι ασθενείς που αποσωληνώθηκαν ήταν ηλικίας από 52 έως 67 ετών, οι δυο από τους τέσσερις 4 είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας. Όλοι έπαιρναν κατάλληλη αντιική θεραπεία.

Αναφέρθηκε επίσης στο εξιτήριο που έλαβε από το Αττικό Νοσοκομείο, η μητέρα που γέννησε ενώ ήταν θετική στον κορονοϊό. «Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται από όλους μας», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με τα φάρμακα ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ελέγχεται η χρήση φαρμάκων που έχουν αποτελεσματικότητα με βάση μοντέλα από εργαστηριακά πειράματα και προκρίνεται και στην πατρίδα μας η χρήση τους για ανθρώπους που είναι στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, γίνεται χρήση των ουσιών ρεμντεσιβίρη όταν είναι διαθέσιμη, χλωρικίνη που υπάρχει και ακολουθούν όλες οι άλλες ουσίες σε συνδυασμούς. Επίσης, τόνισε ότι θα γίνει και χρήση φαρμάκων με καρδιοπροστατευτική δράση. «Περιμένουμε και παρακολουθούμε όλες τις επιστημονικές εξελίξεις για τα θεραπευτικά σχήματα», τόνισε