Κορονοϊός: Θετικός ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (vid)

Θετικός στον κορονοϊό και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Το ανακοίνωσε ο ίδιος με βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 

Κορονοϊός: Θετικός ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (vid)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά τις σχετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγα λεπτά, ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι είχε αναπτύξει ήπια συμπτώματα -«θερμοκρασία και επίμονο βήχα»- τις τελευταίες 24 ώρες και, με τη συμβουλή του γιατρού του, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις που έδειξαν πως είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι είναι απομονωμένος και εργάζεται από το σπίτι. Μάλιστα επεσήμανε πως με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας θα συνεχίσει να ηγείται της μάχης που δίνει η χώρα του αλλά και όλος ο κόσμος προκειμένου να νικήσει τον ιό.

Ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό και όλους εκείνους που καθημερινά δίνουν τον δικό τους μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν τη χώρα έτσι ώστε να περάσει από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η διαμονή στο σπίτι είναι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.

O Μπόρις Τζόνσον χθες Πέμπτη βγήκε στην πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας για να χειροκροτήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε: «Αφότου εμφάνισε ήπια συμπτώματα χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός έκανε τεστ για τον κορονοϊό έπειτα από συμβουλή του επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Αγγλίας, Κρις Γουίτι.

Το τεστ έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ από προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες, ο πρωθυπουργός αυτοαπομονώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ. Συνεχίζει να ηγείται των προσπαθειών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».