Καμιά σχέση με ευπαθή ομάδα - Αθλητικός και δίμετρος ο Γερμανός καθηγητής που σκότωσε ο κορονοϊός

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής, που δεν ανήκε σε ευπαθή ομάδα, περιέγραψε καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Καμιά σχέση με ευπαθή ομάδα - Αθλητικός και δίμετρος ο Γερμανός καθηγητής που σκότωσε ο κορονοϊός

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής Andreas Hilboll, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ χτυπημένος από τον κορονοϊό και τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη ο 22ος νεκρός στην Ελλάδα

Ο θάνατος του 42χρονου έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία όλων όσων είχαν έρθει σε επαφή μαζί του αλλά και των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε από τότε που έφτασε στο Ηράκλειο για τα σεμινάρια σε φοιτητές του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υγιής και αθλητικός

Ο κ. Τζανάκης περιγράφοντας την υγεία του καθηγητή ανέφερε ότι ήταν άνθρωπος καθ' όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα.

Αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να έρθει στο νοσοκομείο, όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του, ενώ τη Δευτέρα που πέρασε αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Ο ιός τον άφησε χωρίς οξυγόνο

Στη συνέχεια, είπε ο κ. Τζανάκης, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ' ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία, δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από τη δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα, δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Τζανάκης, υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Εισαγόμενα στην Κρήτη τα κρούσματα

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και την Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ενώ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει επιθετική άνοδος των κρουσμάτων και των εισαγωγών.

Ειδικότερα για την Κρήτη ανέφερε ότι στο νησί σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι εισαγόμενα εκτός δύο περιπτώσεων που ερευνώνται ακόμα και φαίνεται ότι η Κρήτη έχει ιδιαίτερα χαμηλό επιπολασμό (σ.σ. εξάπλωση) της νόσου, καθότι είναι περίπου 2% συνολικά τα θετικά ως προς τα εκτελεσθέντα τεστ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έρχονται άνθρωποι με λοιμώξεις του αναπνευστικού και εντάσσονται στα ύποπτα κρούσματα, τους γίνεται το τεστ και μόνο 2% από αυτούς βρίσκονται θετικοί.

«Αυτό» είπε ο καθηγητής «είναι μια μεγάλη ελπίδα ότι εδώ στην Κρήτη ακόμη ο ιός δεν έχει μπει για τα καλά μέσα στην κοινότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε».

Πηγή:ekriti.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110