Κορονοϊός: Στρατιωτικός, 46 ετών, ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα - Υπηρετούσε στην Ξάνθη

Ένας στρατιωτικός, ηλικίας 46 ετών, πέθανε, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, από κορονοϊό στην Ξάνθη, σήμερα το πρωί. Αποτελεί το 23ο θύμα της νόσου στη χώρα μας.

Κορονοϊός: Στρατιωτικός, 46 ετών, ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα - Υπηρετούσε στην Ξάνθη

Ένας στρατιωτικός, ηλικίας 46 ετών, είναι ο 23ος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, στην Ξάνθη σήμερα (26/3) το πρωί.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr ο 46χρονος είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό πριν από μερικές ημέρες και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, ο στρατιωτικός άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα πρωί και αποτελεί τον δεύτερο ασθενή που πεθαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης από κορονοϊό.

Κορονοϊός: Τα κρούσματα ανά νομό στην Ελλάδα (χάρτης)

Πρόκειται για το πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ' Σώμα Στρατού στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι χθες κατέληξε 42χρονος Γερμανός επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, ο οποίος μάλιστα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης είχε καταλήξει ένα ακόμη άτομο από κορονοϊό, ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο. Να σημειωθεί ότι λόγω των ανησυχητικών δεδομένων από τη συγκεκριμένη περιοχή της Ξάνθης, ολόκληρος ο ορεινός οικισμός τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Χθες την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του νέου ιού στην Ελλάδα παρείχαν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 821, εκ των οποίων 78 είναι νέα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αγγίζει πλέον τους 53, αυξημένος κατά 8 σε σχέση με χθες, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 134 ασθενείς. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας ανέβηκε χθες στους 22 -σήμερα στους 23- και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη (18 άνδρες, 4 γυναίκες). Οι ασθενείς που έχουν λάβει εξιτήριο είναι 36, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 10.000 εργαστηριακά τεστ.