Κορονοϊός: Αλματώδης αύξηση των νεκρών στην Βρετανία - 87 νέοι θάνατοι

Άνοδος 26% σε σχέση με τη Δευτέρα παρουσίασαν την Τρίτη (24/3) οι νέοι θάνατοι στη Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς καταγράφηκαν 87 νεκροί.

Κορονοϊός: Αλματώδης αύξηση των νεκρών στην Βρετανία - 87 νέοι θάνατοι

Τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ημερήσια αύξηση θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού κατέγραψαν σήμερα οι αρχές στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 αυξήθηκε ραγδαία, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει καθολική καραντίνα στη χώρα.

Μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 87 νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού, μια άνοδος 26% από χθες, ανεβάζοντας σε 422 το σύνολο όσων έχουν υποκύψει στην ασθένεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 8.077, (αύξηση 21%) ενώ χθες ήταν 6.650.

Χθες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρο πρωτοφανές σε καιρό ειρήνης.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε σήμερα σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.

«Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν», επισήμανε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις και όλο και περισσότερα αεροδρόμια κλείνουν, ορισμένα χωρίς προειδοποίηση. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές στο εξωτερικό, τώρα είναι η στιγμή να επιστρέψετε στην πατρίδα, ενώ ακόμα μπορείτε» τονίζει ο Ράαμπ.