Κορονοϊός: Είκοσι οι νεκροί στην Ελλάδα από την πανδημία

Μία 41χρονη γυναίκα από την Καστοριά είναι το 20ό θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: Είκοσι οι νεκροί στην Ελλάδα από την πανδημία

Θετικό αποδείχθηκε το δείγμα της 41χρονης από τα Κορέστεια που έφυγε προχθές Κυριακή από τη ζωή, σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ seleo.

Η 41χρονη είχε άλλα προβλήματα υγείας και επισκεπτόταν το νοσοκομείο το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Μετά από τα αποτελέσματα των εξετάσεων τέθηκαν σε καραντίνα η οικογένειά της και όσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί της το τελευταίο διάστημα.

Η 41χρονη είναι το τέταρτο θύμα του κορονοϊού στην Καστοριά.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία απεβίωσε ένας ακόμη ηλικιωμένος που νοσούσε από τον COVID-19 ανεβάζοντας τα θύματα στα 19. Πρόκειται για έναν 64χρονο ο οποίος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Αναλυτικά

Επίσης, τη Δευτέρα το βράδυ στο νοσοκομείο Σωτηρία απεβίωσε και μία 86χρονη που έπασxε από υποκείμενα νοσήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα.

Εν τω μεταξύ η γιατρός Μερόπη Μανταίου κάνει λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες και μέτρα προστασίας καθώς και τραγικές συνθήκες στο νοσοκομείο, κάτι το οποίο δεν παίρνει την δημοσιότητα που θα έπρεπε.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 31 έξω από τις Μονάδες σε κρεβάτια αρνητικής πίεσης αλλά και σε κανονικά κρεβάτια και 17 διασωληνωμένοι στις δύο Μονάδες που έχει το νοσοκομείο. Το πρόγραμμα είναι να γίνει όλο το νοσοκομείο για κορονοϊό. Να πάψουνε δηλαδή να βλέπουν τα υπόλοιπα πνευμονολογικά, ήδη οι παθολόγοι δεν εφημερεύουνε, οι καρδιολόγοι δεν εφημερεύουνε και το πλάνο είναι να μετατρέψουνε όλες τις κλίνες σε κλίνες κορωνοϊού. Αυτό θα γίνει και στο Αττικό, αυτό είναι και το πλάνο. Όμως σε όλα αυτά είμαστε αθωράκιστοι! Αυτά που λένε για προσλήψεις δεν είναι αλήθεια. Έχουνε γίνει τέσσερις προσλήψεις γιατρών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες», σχολιάζει αρχικά.

Σε ότι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, η Μερόπη Μανταίου αναφέρει ότι υπάρχουν και εκεί τρομερές ελλείψεις.

«Νέοι γιατροί, τουλάχιστον στους πνευμονολόγους, δεν υπάρχουν, γιατί μεταναστεύουν όλοι, φεύγουν ολόκληρα έτη της ιατρικής στο εξωτερικό. Εμείς, δηλαδή, στη δική μας κλινική, έχουμε έναν πνευμονολόγο και δύο παθολόγους και τρεις νεαρούς ειδικευόμενους γιατρούς. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εξηντάρηδες και παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλες τις κλινικές. Το ΕΣΥ έχει γεράσει, δεν έχει αντικατασταθεί. Μπαλώνουνε απλώς τρύπες», σημειώνει.

Σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης για το υγειονομικό προσωπικό, η γιατρός του «Σωτηρία» αναφέρει ότι οι μάσκες που τους δίνονταν μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με εκείνες που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Το υπάρχον προσωπικό είναι διαλυμένο! Δεν είναι μόνο οι γιατροί που είναι γερασμένοι, είναι και οι νοσηλευτές το ίδιο. Είμαστε ακόμη στην αρχή και προφανώς όλοι κάνουν το σταυρό τους να μη γίνουμε εδώ πέρα Λομβαρδία. Γιατί και στη Λομβαρδία δεν έγινε τυχαία αυτό που έγινε. Για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, από το 2010 μέχρι τώρα έχουν χάσει εβδομήντα χιλιάδες κρεβάτια. Τα έχει κλείσει η Λέγκα του Βορρά. Τα έχει κλείσει ο φιλελευθερισμός. Έτσι έφτασαν οι Ιταλοί σε αυτή την κατάσταση και παρακαλάμε να μη γίνουμε Ιταλοί», συμπληρώνει κρούωντας για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου η Μερόπη Μανταίου.

«Δεν είμαστε ήρωες, δε θέλουμε παλαμάκια. Είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να αμοιβόμαστε αξιοπρεπώς. Τίποτα άλλο», καταλήγει.

Πηγή: topontiki.gr