Μητσοτάκης: Κάθε σπίτι, οχυρό ζωής (pic)

To μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.

Μητσοτάκης: Κάθε σπίτι, οχυρό ζωής (pic)

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο του μέτρου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στη χώρα από το πρωί της Δευτέρας (23/3) μέχρι τις 6/4, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα μέσω των social media στους Έλληνες.

Έγραψε συγκεκριμένα στο twitter: «Από σήμερα ισχύει ο αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα. Ας γίνει το κάθε σπίτι ένα οχυρό ζωής και ας μείνει η πόρτα όλων μας κλειστή στον κορονοϊό. Μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς, μένουμε στο σπίτι».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός είχε τονίσει μεταξύ άλλων για την απόφαση του περιορισμού της κυκλοφορίας: «Είναι ίσως το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης δημοκρατικής πολιτείας. Που όμως πρέπει να γίνει εγκαίρως για να μη γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται πλέον σε μέρες αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες.

Το κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να «μεριμνά για την υγεία των πολιτών» και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία.

Και όταν η ευθύνη του ενός αποδεικνύεται ελλειμματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα του συλλογικού καλού, λοιπόν, προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου».