Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν τα δύο πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ στη Χίο!

Στη Χίο "έπεσαν" τα πρώτα δύο πρόστιμα για άσκοπη κυκλοφορία. Πρόκειται για έναν πεζό πολίτη και έναν οδηγό ΙΧ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν τα δύο πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ στη Χίο!

Στη Χίο "έπεσαν" τα πρώτα δύο πρόστιμα για άσκοπη κυκλοφορία. Πρόκειται για έναν πεζό πολίτη και έναν οδηγό ΙΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο πολίτες που εντοπίστηκαν στη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων το πρωί της Δευτέρας να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης χωρίς να έχουν μαζί τους την απαραίτητη έγγραφη βεβαίωση μετάβασης ή την ηλεκτρονική έγκριση μέσω SMS για τη μετακίνησή τους σε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό.

Ο πρώτος ήταν πεζός και ο δεύτερος οδηγούσε αυτοκίνητο.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν στο ethnos.gr την επιβολή των προστίμων, ύψους 150 ευρώ έκαστο.

Δεν διευκρίνισαν, ωστόσο, για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις η γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για συστάσεις και αποφυγή επιβολής προστίμων κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης μετακίνησης.

Από τις 6 το πρωί είναι εντατικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας, με μπλόκα να έχουν στηθεί στο κέντρο της πόλης, στο δρόμο για το αεροδρόμιο και σε άλλα σημεία.

Σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Οι εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε οδηγούς στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, στην λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Συγγρού, αλλά και στους πεζούς στα πολυσύχναστα περάσματα όπως στάσεις του Μετρό αλλά και λεωφορείων. Έλεγχοι γίνονται σε όλους τους μεγάλους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και τους περιπατητές του παραλιακού μετώπου της πόλης.