«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο τα σούπερ μάρκετ να παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές!»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως η κυβέρνηση σκέφτεται το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο τα σούπερ μάρκετ να παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές!»

Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων που εξακολουθούν να λειτουργούν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα σούπερ μάρκετ «να μην είναι ανοικτά τις Κυριακές. Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο».

ΟΠΕΚΑ επιδόματα παιδιού - ενοικίου - προνοιακά: Έρχεται η πληρωμή - Όλα τα ΚΕΑ μαζί

Αναφορικά με την εξέλιξη της κρίσης είπε: «Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μία εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί, θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως, γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις».

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε ότι για τους συνεπείς πολίτες δεν αλλάζει κάτι και πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει να προσευχηθούμε να μη φθάσουμε στο σημείο που έφθασε η Ιταλία ή και η Ισπανία. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Εάν 10.000.000 Έλληνες πειθαρχήσουν και 10 δεν πειθαρχήσουν, θα κολλήσουν και τους άλλους».

Πηγή:eleftherostypos.gr