Νέο SMS ενημέρωσης για την απαγόρευση κυκλοφορίας (pic)

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έστειλε το ενημερωτικό SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύσει από την Δευτέρα 23 Μαρτίου. 

Νέο   SMS ενημέρωσης για την απαγόρευση κυκλοφορίας (pic)

Η Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης χτύπησε στα κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων. Με ενημερωτικό SMS για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύσει από την Δευτέρα 22 Μαρτίου. Ένα έκτακτο μέτρο προφύλαξης και αντιμετώπισης για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Από αύριο Δευτέρα στις 6:00 ΠΜ ισχύει αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με άδεια για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών ή για εργασία. Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς».

Απαγόρευση μετακινήσεων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 18 ερωταπαντήσεις

Πώς θα εκδίδεται το έντυπο κίνησης (vid)

Χαρδαλιάς: «Μέχρι την 6η Απριλίου το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας»

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας. Το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα έχει ισχύ έως τις 6 Απριλίου σε ολόκληρη την επικράτεια. Η κυκλοφορία, όπως τόνισε, θα επιτρέπεται μόνο για μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και μόνο, για μετάβαση στον γιατρό ή στο φαρμακείο, για μετάβαση σε κατάστημα αγαθών πρώτης ανάγκης, στην τράπεζα, όταν δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική συναλλαγή, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα θα επιτρέπεται τηρώντας την απόσταση 1,5 μέτρου. Επίσης, σε κάθε όχημα επιτρέπεται να επιβαίνουν εκτός από τον οδηγό ένα ακόμη άτομο.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Θα υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων, η βεβαίωση τύπου Α, που αφορά τις μετακινήσεις των εργαζομένων και θα συμπληρώνεται μια φορά. Περιέχει ονοματεπώνυμο και ωράριο προσέλευσης. Για τις άλλες περιπτώσεις όπως μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες θα συμπκληρώνουν τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο και τον λόγο της μετακίνησής τους», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.