Χαρδαλιάς: «Μέχρι την 6η Απριλίου το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας»

Το αυστηρό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα έχει διάρκεια έως την Δευτέρα 6 Απριλίου, με την κυβέρνηση να έχει στόχο να μειώσει τα κρούσματα από τον φονικό κορονοϊό. 

Χαρδαλιάς: «Μέχρι την 6η Απριλίου το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας»

Από την στιγμή που αρκετοί Έλληνες δεν έδειχναν ζήλο στη φιλοσοφία, αλλά και στην καμπάνια "Μένουμε Σπίτι" η κυβέρνηση πήρε νέα και αυστηρά μέτρα. Ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Δευτέρα 23 Μαρτίου. Πόσο θα έχει όμως διάρκεια; Για δύο εβδομάδες!

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα έχει διάρκεια έως την Δευτέρα 6 Απριλίου. Στόχος να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα, γιατί μέχρι στιγμής υπήρχε συνεχόμενη αύξηση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε τα εξής: «Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας. Το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα έχει ισχύ έως τις 6 Απριλίου σε ολόκληρη την επικράτεια».

Η κυκλοφορία, όπως τόνισε, θα επιτρέπεται μόνο για μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και μόνο, για μετάβαση στον γιατρό ή στο φαρμακείο, για μετάβαση σε κατάστημα αγαθών πρώτης ανάγκης, στην τράπεζα, όταν δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική συναλλαγή, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα θα επιτρέπεται τηρώντας την απόσταση 1,5 μέτρου. Επίσης, σε κάθε όχημα επιτρέπεται να επιβαίνουν εκτός από τον οδηγό ένα ακόμη άτομο.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Θα υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων, η βεβαίωση τύπου Α, που αφορά τις μετακινήσεις των εργαζομένων και θα συμπληρώνεται μια φορά. Περιέχει ονοματεπώνυμο και ωράριο προσέλευσης. Για τις άλλες περιπτώσεις όπως μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες θα συμπκληρώνουν τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο και τον λόγο της μετακίνησής τους».

Πώς θα εκδίδεται το έντυπο κίνησης (vid)

Απαγόρευση μετακινήσεων: Τα Ι.Χ. θα κυκλοφορούν μόνο με τον οδηγό και έναν επιβάτη (vid)

Μέτρα, περιορισμοί και έντυπα: Τι απαιτείται για την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις (vid)