Σεισμός Κροατία: Λεχώνες με τα νεογέννητα στους δρόμους! (pic, vid)

Πολύ δύσκολες στιγμές για τους πολίτες του Ζάγκρεμπ και των γύρω περιοχών στην Κροατία, λόγω του σημερινού σεισμού.

Σεισμός Κροατία: Λεχώνες με τα νεογέννητα στους δρόμους! (pic, vid)

Πολύ δύσκολες στιγμές για τους πολίτες του Ζάγκρεμπ και των γύρω περιοχών στην Κροατία, λόγω των δυο σεισμών 5,3 και 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός έτσι ώστε οι νέες μητέρες του μαιευτηρίου «Άγιος Πέτρος» στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, βγήκαν στο δρόμο κρατώντας στην αγκαλιά τους τα νεογέννητα παιδιά τους!

Σε πολλά νοσοκομεία της πόλης έχουν υποχρεωθεί να βγάλουν κρεβάτια για τους τραυματίες σε υπαίθριους χώρους, καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση και περιορισμένος χώρος, λόγω και των κρουσμάτων κορονοϊού.

Να σημειώσουμε πως οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, εφοδιασμένοι με μάσκες και γάντια, λόγω του κορονοϊού, βοήθησαν τον στρατό να μεταφέρει και να σωθούν θερμοκοιτίδες από ετοιμόρροπο λόγω του σεισμού μαιευτήριο. Οι οπαδοί τους έδωσαν κουβέρτες για να ζεσταθούν.

«Διήρκεσε πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Ήταν κατά πολύ ο ισχυρότερος που είχα αισθανθεί ποτέ», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι αυτού ακολούθησαν μετασεισμοί.

Η σεισμολόγος της Κροατίας Ινές Ίβαντσιτς δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχυρός, αλλά ότι προς το παρόν δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι ζημιές που προκάλεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς απηύθυνε έκκληση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στους ανθρώπους που έχουν βγει στους δρόμους να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους καθώς η χώρα αγωνίζεται για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής η Κροατία έχει καταγράψει 206 κρούσματα κορονοϊού και έναν θάνατο.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού αυτού ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) αναφέρθηκε και αυτό, όπως και το γερμανικό GFZ, σε σεισμό 5,3 βαθμών, ο οποίος ακολουθήθηκε από άλλον 5,1 βαθμών.