Έκτακτες ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού!

Εκτακτες ανακοινώσεις για τον τρόπο εφαρμογής της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να γίνουν αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έκτακτες ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού!

Ειδικότερα, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι), από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση μετακινήσεων - Οι περιορισμοί, τα πρόστιμα (vid)

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έκτακτο διάγγελμα ενημέρωσε για το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με τα εξής κύρια σημεία:

  • Από αύριο το πρωί στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνο όσοι κατευθύνονται προς και από την εργασία τους, η μετάβαση για ψώνια για τρόφιμα, στο φαρμακείο, όποιοι πηγαίνουν σε γιατρό, όποιοι βγαίνουν για άσκηση ανά δύο ή όποιοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους.
  • Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους έντυπο, με το οποίο θα δηλώνουν πού πηγαίνουν, καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση εργοδότη.
  • Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία και το λιμενικό, ενώ για τους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

«Στην Ιταλία χάνεται, δυστυχώς, ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτά. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη παντού στον κόσμο. Έχω χρέος, λοιπόν, να μην επιτρέψω να υποστεί μια τέτοια δοκιμασία και η χώρα μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί. Δική μου επιλογή είναι μόνο μία: Η ζωή και η υγεία των Ελλήνων!», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.