Καραντίνα σε ξενοδοχείο οι φοιτητές που επιστρέφουν από Ισπανία!

Πιο αυστηρά μέτρα προστασίας από το κορονοϊό ισχύουν πλέον για τους επαναπατριζόμενους από το εξωτερικό. Τι θα γίνει με τους φοιτητές από την Ισπανία.

Καραντίνα σε ξενοδοχείο οι φοιτητές που επιστρέφουν από Ισπανία!

Με δυο ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines από Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν σήμερα το βράδυ (22/3) οι Έλληνες πολίτες -στην πλειοψηφία τους φοιτητές Erasmus- που βρίσκονται στην Ισπανία.

Επαναπατρισμός από Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Ουκρανία, Γεωργία, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία

Οι επιβάτες των δυο πτήσεων είχαν εκδηλώσει γραπτώς το ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και είχαν καταγραφεί στους καταλόγους της πρεσβείας της Ελλάδος στη Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα πραγματοποιούνται οι πτήσεις Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα και Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα ενώ χθες πραγματοποιήθηκε η 1η πτήση Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία, καθώς και των Ισπανών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η Ισπανία να συνδράμει ενεργά στην επιστροφή των Ελλήνων πολιτών από τη Λατινική Αμερική, καθώς προγραμματίζει επιχειρήσεις επιστροφής και δικών της πολιτών που βρίσκονται εκεί.

Με τα μέχρι τώρα ισχύοντα μέτρα κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα οι επαναπατριζόμενοι έμπαιναν σε αυτοπεριορισμό (καραντίνα) στο σπίτι τους για 14 ημέρες όπου θα ελέγχονταν ανά πάσα στιγμή αν παραβίαζαν τον περιορισμό.

Πλέον όμως το μέτρο έγινε αυστηρότερο. Έτσι στους επιβάτες της πτήσης Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα ανακοινώθηκε ότι μετά την επιστροφή τους στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα μεταφερθούν κατευθείαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν σε περιορισμό για μια εβδομάδα.

Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει και για τους άλλους επαναπατριζόμενους από την Ισπανία και όχι μόνο.