Μέτρα κορονοϊού: Ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας η κυβέρνηση!

Την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό!

Μέτρα κορονοϊού: Ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας η κυβέρνηση!

Την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών αναμένεται να ανακοινώσει, στην καθιερωμένη ενημερώση της Κυριακής (22/3), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του in.gr, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή απο πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ Νίκο Χαρδαλία.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ , φαρμακείο κλπ) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι εξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.


Κατά δεκάδες πάντως έσπευσαν το Σάββατο (21/3) στις παραλίες οι Έλληνες πολίτες, που δεν συμμορφώνονται με τις παγκόσμιες συμβουλές για κατ' οίκον περιορισμό, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού Covid-19.

Αμέσως μετά την -φορτισμένη συναισθηματικά- έκκληση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα να περιοριστεί ο κόσμος στο σπίτι, πολλοί έσπευσαν επιδεικτικά στις παραλίες, μεταξύ των οποίων και του Αλίμου.

Πολλοί πήραν τα ποδήλατά τους, άλλοι βγήκαν για περίπατο ή τζόγκινγκ, άλλοι έπαιζαν ρακέτες και κάποιοι εξασκούνταν στην πυγμαχία. Όλα αυτά, τη στιγμή που χθες μόνο, στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους 800 άνθρωποι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό σε 13.000.

Τα δώρα Cosmote, Wind, Vodafone για όσο «μένουμε σπίτι»