Κορονοϊός: Το πρώτο τεστ-εξπρές - Απαντά σε 45 λεπτά - Θα είναι έτοιμο το Σαββατοκύριακο

Τι αναφέρουν Αμερικανοί και Ισπανοί για το Quick Test για κορονοϊο- Μοιάζει με το τεστ εγκυμοσύνης και θα μπορεί να γίνεται δωρεάν ανά πέντε λεπτά σε όσους το ζητούν.

Κορονοϊός: Το πρώτο τεστ-εξπρές - Απαντά σε 45 λεπτά - Θα είναι έτοιμο το Σαββατοκύριακο

Μια άκρως ελπιδοφόρα για τον κορονοϊό είδηση καθώς ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου άναψε πράσινο φως στο πρώτο τεστ εξπρές για τον COVID-19.

Σύμφωνα με την Washington Post πρόκειται για ένα τεστ που θα μπορεί να δώσει αποτελέσματα εντός 45 λεπτών. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ώρα που ένας ασθενής είναι υπό θεραπεία.

Το τεστ έρχεται από την Ισπανία όπου και φέρεται να είναι έτοιμο είναι μέσα στο προσεχές διάστημα. Το "Quick Test" είναι έτοιμο και σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ισπανικό υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Θα μοιάζει αρκετά με το τεστ εγκυμοσύνης και θα μπορεί να γίνεται δωρεάν ανά πέντε λεπτά σε όσους το ζητούν.

Υπενθυμίζεται πως αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε σήμερα στην Ισπανία στους 1.326 από τους 1.002 χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες

Για το συγκεκριμένο τεστ, σε ανάρτησή του στο Twitter o Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι η FDA έχει καταφέρει να «μετακινήσει βουνά» και συμπληρώνει ότι τα δυο συστατικά, η υδροξυχλωροκίνη και η αζιθρομυκίνη σε συνδυασμό, μπορούν να γίνουν οι «ρυθμιστές» του παιχνιδιού