Το ημερολόγιο του θανάτου στην Ελλάδα - Τα μέχρι στιγμής θύματα

Μέσα σε εννιά μέρες καταγράφηκαν οι δεκατρείς μέχρι στιγμής θάνατοι στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Αναλυτικά το ημερολόγιο του θανάτου.

Το ημερολόγιο του θανάτου στην Ελλάδα - Τα μέχρι στιγμής θύματα

Ο κορονοϊός σαρώνει τον τελευταίο μήνα την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στην τελευταία ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας την Παρασκευή (20/3) το απόγευμα τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας ήταν 495.

Tσιόδρας: «Στα 495 τα κρούσματα - Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες» (vid)

Η Παρασκευή (20/3) ήταν η μέρα που οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%. Κι από εκεί που ήταν 7 έφτασαν μέσα σε μια μέρα τους 10. Άλλοι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν το Σάββατο (21/3)

Ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας καταγράφηκε την Πέμπτη 12/3, δυο εβδομάδες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος που ήταν η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Live χάρτης: Τα κρούσματα κορονοϊού ανά περιοχή στην Ελλάδα

Μέσα σε διάστημα 9 ημερών οι θάνατοι ανήλθαν σε δεκατρείς Μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων τα 71.5 χρόνια... Ο μεγαλύτερος ήταν 93 χρονών, ο νεότερος 53 χρονών.

Όσον αφορά το φύλο των θυμάτων. Τα 11 ήταν άνδρες και τα 2 γυναίκες.

Ας δούμε το ημερολόγιο του θανάτου

Πέμπτη 12/3

Ο πρώτος θάνατος ασθενή με κορονοϊό στην Ελλάδα. Την τελευταία του πνοή άφησε στις 3:15 τα ξημερώματα στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στα 66 του χρόνια!

Σάββατο 14/3

Ένας 90χρονος ασθενής στην Πτολεμαΐδα, κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας. Ο άνδρας είχε νοσήσει καθώς είχε έρθει σε επαφή με γκρουπ που είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους.

Σάββατο 14/3

Πέθανε ένας 67χρονος άνδρας που έπασχε από χρόνια νοσήματα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου Ζακύνθου. Είχε έρθει σε επαφή με το γκρουπ που είχε επιστρέψει από τους Αγίους Τόπους.

Κυριακή 15/3

Ο τέταρτος που έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό ήταν ένας άνδρας 53 ετών, από την Σιάτιστα Κοζάνης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Τρίτη 17/3

Ο πέμπτος νεκρός ήταν άνδρας 67 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος κατέληξε από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πέμπτη 19/3

Άνδρας, 70 ετών από την Καστοριά, που νοσηλευόταν με πολλά προβλήματα υγείας υπήρξε το έκτο θύμα του κορονοϊού.

Παρασκευή 20/3

Κατέληξε στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» ένας άνδρας ηλικίας 80 ετών που έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Κατέληξε μετά από επιπλοκές της λοίμωξης του κορονοϊού άνδρας ηλικίας άνω των 87 ετών που νοσηλευόταν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μία γυναίκα 93 ετών που έφερε βηματοδότη, ενώ είχε σακχαρώδη διαβήτη και αναπνευστικό νόσημα και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά εκτός ΜΕΘ ήταν το 10ο θύμα

Σάββατο 21/3

Τρία νέα θύματα του κορονοϊού προέκυψαν σήμερα. Πρόκειται για 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, έναν ακόμη άνδρα 80 ετών στο «Αττικόν» και μία 93χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας. Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.