Tσιόδρας: «Στα 495 τα κρούσματα - Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες» (vid)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 31 και έφτασαν τα 495 στην Ελλάδα. Τρεις οι νεκροί μέσα σε 24 ώρες. «Μην κάνετε ταξίδια, μείνετε σπίτι, πόσες φορές πρέπει να το πω;», τόνισε. 

Tσιόδρας: «Στα 495 τα κρούσματα - Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες» (vid)

Στους 495 ανέρχονται πλέον οι συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τη φονική πανδημία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Μητσοτάκης: «Δείχνουμε ατομική ευθύνη, σπάμε την αλυσίδα του κορονοϊού» (vid)

Ογδόντα τέσσερις εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 90 νοσηλεύονται και 20 είναι διασωληνωμένοι. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τρεις άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες 24 ώρες τη ζωή τους, δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη.

Κορονοϊός: Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα

Παράλληλα έκανε νέα έκκληση στον κόσμο ώστε να παραμείνει στο σπίτι του, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι αρκετοί βγήκαν στους δρόμους για να κάνουν εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο. «Μην κάνετε ταξίδια, μείνετε σπίτι, πόσες φορές πρέπει να το πω;», τόνισε.

Κορονοϊός: Μόνο μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά - Νέα μέτρα σε ακτοπλοΐα

Επιπλέον αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, σχολιάζοντας: «Η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού».

Τούντας: «Μπορεί να χρειαστεί παράταση ή και πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας»

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι στόχος του σχεδιασμού είναι να μη νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μη νοσήσουμε όλοι μαζί.