Η αλήθεια για τις ουρές στην Αθηνών-Κορίνθου: Δεν αυξήθηκε η κίνηση, άλλος ήταν ο λόγος

Αντιθέτως η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου μειώθηκε όπως και στην Αθηνών-Λαμίας. Η αιτία της εικόνας στα διόδια Ελευσίνας

Η αλήθεια για τις ουρές στην Αθηνών-Κορίνθου: Δεν αυξήθηκε η κίνηση, άλλος ήταν ο λόγος

Τα φαινόμενα απατούν. Αυτό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία αναφορικά με τις διελεύσεις οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, από τα οποία φωτογραφίες με ουρές ΙΧ έκαναν τον γύρο της Ελλάδας.

Αν και η γενική εντύπωση ήταν ότι επρόκειτο για ανεύθυνη συμπεριφορά συμπολιτών μας που έσπευσαν να περάσουν ένα τριήμερο στην επαρχία, αψηφώντας τις οδηγίες για μη διάδοση του κορονοϊού, στην πραγματικότητα ο λόγος για τον οποίον σχηματίστηκαν ουρές ήταν πολύ διαφορετικός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του gocar.gr, οι εικόνες με τον μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων οφείλονται στο ότι, για λόγους ασφαλείας, η Ολυμπία Οδός έχει αφήσει ανοιχτά ελάχιστα ταμεία και τον κύριο όγκο υποδέχονται οι λωρίδες που υποστηρίζουν πληρωμή με e-pass, κέρματα ή ανέπαφη κάρτα. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές, μέχρι οι οδηγοί να εξοικειωθούν με τη νέα κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το gocar.gr, η μείωση της κίνησης μεταξύ αυτής και της προηγούμενης Παρασκευής άγγιξε στην Αθηνών-Λαμίας το 27% και στην Αθηνών-Κορίνθου το 32%.