Συντάξεις: Πληρωμές σε ανοικτούς χώρους με μάσκα, γάντια και... στυλό του συνταξιούχου

Ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για τις συντάξεις - Το στυλό του συνταξιούχου και η πληρωμές σε ανοικτούς χώρους με μάσκα και γάντια.

Συντάξεις: Πληρωμές σε ανοικτούς χώρους με μάσκα, γάντια και... στυλό του συνταξιούχου

Οι συντάξεις Απριλίου θα καταβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η πληρωμή των συντάξεων, που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου. Ήδη, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ενημέρωσε για τις ημερομηνίες πληρωμής.

Στο μεταξύ, οδηγίες προς τους συνταξιούχους για ασφαλή πληρωμή των συντάξεων εξέδωσε τα ΕΛΤΑ Σύμφωνα με αυτή, η πληρωμή των συντάξεων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου. Θα γίνει σε ανοικτούς χώρους και με γάντια.

Η σχετική ενημέρωση των ΕΛΤΑ αναφέρει:

«369.000 δικαιούχοι θα λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους με αυξημένα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν μέτρα για την προστασία των συνταξιούχων και των ταχυδρομικών υπαλλήλων κατά την πληρωμή των συντάξεων, που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα ΕΛΤΑ, προσθέτουν ότι «λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο». Διευκρινίζουν ότι η πληρωμή θα γίνει «εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές». Και ακολουθεί η επισήμανση: «τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου».

Ακολουθεί προτροπή στους «συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας...»

Κατανόηση και συνεργασία

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν την κατανόηση των συνταξιούχων και τη συνεργασία τους με βάση τις υποδείξεις, κυρίως για τη δική τους προστασία.

Παρά την πανδημία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα διασφαλίσουν ότι 369.000 πολίτες θα λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επιτελώντας τον κοινωνικό τους ρόλο, φροντίζοντας, παράλληλα, για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων τους όσο και της ευπαθούς ομάδας των συνταξιούχων.