Η λαϊκή της Γλυφάδας δεν καταλαβαίνει από κορονοϊό - Έξαλλος ο δήμαρχος (pic)

Στη Γλυφάδα η λαϊκή συνεχίζεται, με τους εμπόρους όμως να μην κρατούν καθόλου αποστάσεις, μη δείχνοντας συμμόρφωση στα νέα μέτρα. Πάγκοι πουλούσαν και παράνομα είδη! Έξαλλος ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Η λαϊκή της Γλυφάδας δεν καταλαβαίνει από κορονοϊό - Έξαλλος ο δήμαρχος (pic)

Με μία ανάρτηση στο facebook, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ενημέρωσε τους πολίτες για την κατάσταση στη λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η εικόνα ήταν «αποκαρδιωτική», αφού κανένα σχεδόν από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών δεν τηρήθηκε. Βεβαίως, δράση ανέλαβε η δημοτική αστυνομία προκειμένου να συμμορφωθούν πωλητές και καταναλωτές με τις οδηγίες πρόληψης για τον κορονοϊό.

Δείτε την εικόνα:

Αναλυτικά, το μήνυμα του Γιώργου Παπανικολάου:

«Στου κουφού την πόρτα…

Λαϊκή αγορά δεν σημαίνει ανοργάνωτη και άναρχη αγορά.

Η σημερινή εικόνα της λαϊκής στο κέντρο της πόλης μας είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική.

Καθόλου αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους, καμία σοβαρή προσαρμογή στις εκκλήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Παράλληλα υπήρχαν και πάγκοι σήμερα που παρανόμως πωλούσαν είδη που δεν επιτρέπεται όπως είδη ρουχισμού, φυτά κλπ.
Η δημοτική μας αστυνομία ασφαλώς έκανε το καθήκον της.

Ο δήμος Γλυφάδας απευθύνει ύστατη έκκληση σε όλους τους ανθρώπους της λαϊκής και στους εκπροσώπους τους να συνεργαστούμε όλοι για την προστασία της δημόσιας υγείας. Για την υγεία των πολιτών αλλά και για την υγεία των ίδιων των εργαζομένων στις λαϊκές.

Πρέπει –με απόλυτη αυστηρότητα– οι αποστάσεις των πάγκων να είναι μεγαλύτερες και με κάθε τρόπο να μην υπάρχει κοντινή επαφή μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας που κινούνται στις λαϊκές.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι της λαϊκής –και τα συλλογικά τους όργανα– πρέπει να εφαρμόσουν ό,τι ακριβώς κάνουν και τα σούπερ μάρκετ.

Ο δήμος Γλυφάδας με τη δημοτική μας αστυνομία αλλά και σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές προβαίνει ήδη σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να μην επαναληφθεί τις επόμενες μέρες η σημερινή εικόνα».

Πηγή: noupou