Έκτος νεκρός, 30 στις ΜΕΘ

Έκτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Πρόκειται για άνδρα 70 ετών από την Καστοριά.

Έκτος νεκρός, 30 στις ΜΕΘ

Άλλο ένα θύμα προστίθεται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για άνδρα 70 ετών από την Καστοριά. Στο μεταξύ, 30 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Τα τοπικά μέσα oladeka.com και alphafm αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 70χρονο που νοσηλευόταν με πολλά προβλήματα υγείας. Οι γιατροί τού έκαναν το τεστ για κορονοϊό, ωστόσο ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε πριν βγει το αποτέλεσμα. Τελικά όμως λίγη ώρα μετά τον θάνατο του 70χρονου το δείγμα που είχε ληφθεί ήταν θετικό.

Στο μεταξύ, αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασαν τους 20. Αυτή η αύξηση προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, καθώς μόλις χθες ανακοινώθηκε πως οι διασωληνωμένοι ήταν 13 και μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 20.

Χθες, με επίσημη ενημέρωσή του, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα με τον κορονοϊό. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, υπάρχουν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας. Το σύνολο πλέον φτάνει στους 418.

Παράλληλα, επεσήμανε πως τα 64 είναι απροσδιόριστης μετάδοσης. Συνολικά 79 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Να επισημάνουμε πως 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

O μέσος όρος των θυμάτων είναι 70 ετών, με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι στην Αθήνα. Ο κ. Τσιόδρας έκανε νέα παράκληση ώστε ο κόσμος να παραμείνει στο σπίτι του, ζητώντας από τις νεαρές ηλικίες να λειτουργήσουν με πειθαρχία απέναντι στον ιό, καθώς ναι μεν δεν κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τις μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο.