Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα 31 τα νέα κρούσματα - Στα 418 στο σύνολο (vid)

Το Yπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Έχουμε 31 καινούρια, με το σύνολο πλέον να φτάνει στα 418. Οι 13 είναι διασωληνωμένοι.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα 31 τα νέα κρούσματα - Στα 418 στο σύνολο (vid)

Με επίσημη ενημέρωση του, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα με τον κορονοϊό. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, υπάρχουν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας. Το σύνολο, πλέον, φτάνει στους 418.

Live χάρτης: Τα κρούσματα κορονοϊού ανά περιοχή στην Ελλάδα

Παράλληλα, επεσήμανε πως τα 64 είναι απροσδιόριστης μετάδοσης. Συνολικά 79 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Να επισημάνουμε πως 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

O μέσος όρος των θυμάτων είναι 70 ετών, με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι στην Αθήνα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε νέα παράκληση ώστε ο κόσμος να παραμείνει στο σπίτι του, ζητώντας από τις νεαρές ηλικίες να λειτουργήσουν με πειθαρχία απέναντι στον ιό, καθώς ναι μεν δεν κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τις μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο.