Λαϊκές αγορές: Παύουν να πωλούν αυτά τα προϊόντα

Περιορισμοί στα είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές τίθενται άμεσα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ποια θα απαγορευτούν...

Λαϊκές αγορές: Παύουν να πωλούν αυτά τα προϊόντα

Το Υπουργείο Ανάπτυξης θέτει περιορισμούς στα είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Λεπτομέρειες έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Θέμα 104,6.

«Προς το παρόν αφαιρούμε όλα τα είδη τα βιομηχανικά, τα πλαστικά, τα ρούχα. Ό,τι δεν έχει σχέση με φαγητό φεύγει, εκτός από τα χαρτικά. Παραμένουν τα χαρτικά και όλα τα τρόφιμα. Όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαϊκές αγορές -ρούχα, εσώρουχα και άλλα».

Στις λαϊκές θα πωλούνται πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

Θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα, αναφορικά με τη χωροταξία των πάγκων: «Μίλησα και με τον πρόεδρο των λαϊκών αγορών και του είπα ότι πρέπει οπωσδήποτε τώρα, με τη μείωση αυτή, να απομακρύνει και τους πάγκους ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλη απόσταση για να μην πλησιάζει ο ένας με τον άλλο», τόνισε, ο Νίκος Παπαθανάσης