Προειδοποίηση Κίνας σε Ευρώπη για κορονοϊό: «Προφυλάξτε το ιατρικό προσωπικό!»

Η Κίνα προειδοποιεί την Ευρώπη να μην κάνει τα ίδια λάθη στο θέμα του κορονοϊού, ζητώντας την προστασία του ιατρικού προσωπικού που φροντίζει τους νοσούντες από τον φονικό ιό, ώστε να αποφευχούν περιπτώσεις όπως αυτή του Ιταλού Ρομπέρτο Στέλλα.

Προειδοποίηση Κίνας σε Ευρώπη για κορονοϊό: «Προφυλάξτε το ιατρικό προσωπικό!»

Μια εφιαλτική προειδοποίηση προς την Ευρώπη απευθύνουν γιατροί από τη Γουχάν, την πόλη όπου εκδηλώθηκε αρχικά η επιδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, οι Κινέζοι γιατροί επισημαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια στην αντιμετώπιση της πανδημίας στους δυτικούς συναδέλφους τους.

Το σημαντικότερο «λάθος» σύμφωνα με τους ίδιους είναι η ελλιπής προστασία του ιατρικού προσωπικού, η οποία οδηγεί σε επιμόλυνση μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών.

Στη Γουχάν η μη κατανόηση της ασθένειας αρχικά και η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού τις πρώτες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του ιού οδήγησε στη μόλυνση χιλιάδων ιατρών και νοσηλευτών την ώρα που περιέθαλπταν ασθενείς. Τουλάχιστον 46 εξ αυτών έχουν πεθάνει.

Κορονοϊός: Θρήνος στην Ιταλία για τον θάνατο του γιατρού Ρομπέρτο Στέλλα

«Οι ευρωπαϊοι συνάδελφοί μας κολλούν τον ιό κατά την καθημερινή τους εργασία και το ποσοστό είναι ανάλογο με εκείνο κατά την πρώτη περίοδο στη Γουχάν», δήλωσε o Γου Ντονγκ, καθηγητής γαστροεντερολογίας στο Peking Union Medical College Hospital, ο οποίος βρίσκεται στη Γουχάν. «Το ιατρικό προσωπικό πρέπει να προστατευτεί», είπε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο φόρος αίματος σε ιατρικό προσωπικό αποτελεί μια ανερχόμενη κρίση που αντιμετωπίζουν αρκετές δυτικές χώρες όπου ο ιός δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιταλία, οι χώρες αντιμετωπίζουν έλλειψη σε ιατρικό εξοπλισμό, όπως μάσκες, την ώρα που το αυξανόμενο φορτίο ασθενών καταβάλλει γιατρούς και νοσηλευτές. Εν τω μεταξύ, η εξαιρετικά μεταδοτική φύση του ιού σημαίνει ότι έχει παρουσιάσει ενδείξεις ότι μεταδίδεται με ασυνήθιστους τρόπους, όπως μέσα από τα μάτια.

topontiki.gr