Κορονοϊός: Πρόστιμο 300 ευρώ και ένα χρόνο φυλάκιση σε δυο παρανομούντες !

Κορονοϊός: Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και χρηματική ποινή  300 ευρώ  επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο από τους συλληφθέντες για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: Πρόστιμο 300 ευρώ και ένα χρόνο φυλάκιση σε δυο  παρανομούντες !

AΕGEAN: Περιορίζει τα δρομολόγια εξαιτίας του κορονοϊού

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο παραβάτες της διάταξης 285 του Ποινικού Κώδικα για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ επέβαλε και χρηματική ποινή 300 ευρώ στον καθένα.

Οι δύο υποθέσεις, που εκδικάστηκαν από το Αυτόφωρο χθες, ήταν ανάμεσα στις 31 που υπήρχαν στο πινάκιο, εκ των οποίων οι 29 αφορούσαν παραβάτες των μέτρων για τον κορονοϊό, καταστηματάρχες κ.λπ. Οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 285 ζήτησαν αναβολή και με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν, μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων. Σημειώνεται, ότι βάση των νέων μέτρων τα Αυτόφωρα πλέον δικάζουν μόνο τις περιπτώσεις με κατηγορούμενους που κρατούνται.

Μετά το EURO αναβολή και στο Copa America!

Εν τω μεταξύ, οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ζητούν από δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων. Τονίζουν, δε, ότι βάσει των διατάξεων της νέας ΚΥΑ για τα δικαστήρια καμία προθεσμία δεν χάνεται και καμία αξίωση των πολιτών δεν παραγράφεται. Έτσι, συνιστούν, αντί προσέλευσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τα δικαστήρια για όποιον χρειάζεται διευκρινίσεις.

Πηγή:Dikaiologitika

Κορονοϊός: Κλείνουν τα... πάντα - Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από την Τετάρτη (17/3)