Κορονοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά στον νομό Καστοριάς

Η καραντίνα τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 13:00 και περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά, τη Δραγασιά και τη Δαμασκηνιά.

Κορονοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά στον νομό Καστοριάς

Η καραντίνα τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 13:00 και περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά. Στη Δραγασιά και στη Δαμασκηνιά Κοζάνης (Δήμος Βοΐου), κοντά στην Καστοριά, θα προσεγγίζουν συνεργεία των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για τροφοδοσία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου. Σε αυτήν συμμετείχαν βουλευτές του νομού, οι δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Κορονοϊός: Σύσκεψη στη Καστοριά

«Έχουμε δύο θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και ζήτησε να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα.