Έφτασε και στην Αλάσκα ο κορονοϊός - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

To πρώτο επίσημο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Αλάσκα είναι γεγονός. Ο ιός μεταφέρθηκε στην «παγωμένη» πολιτεία των ΗΠΑ μέσω πτήσης μεταγωγικού αεροπλάνου

Έφτασε και στην Αλάσκα ο κορονοϊός - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Αξιωματούχοι στην Αλάσκα επιβεβαίωσαν το πρώτο επίσημο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην πολιτεία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι το άτομο που νόσησε, έφτασε στο Άνκορατζ μέσω πτήσης μεταγωγικού αεροπλάνου.

Ο παθών έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, εισήλθε σε νοσοκομείο και επί του παρόντος βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, όντας φυσικά σε καραντίνα σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται παγκοσμίως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη Μάικ Ντανλίβι, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της εταιρίας στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, τόνισε πως πρόκειται για ενήλικο άνδρα ο οποίος ταξίδεψε στην Αλάσκα τις τελευταίες 48 ώρες, ανεβάζοντας πυρετό κι αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι ο ασθενής ήρθε σε επαφή με πολύ λίγα άτομα, συνεπώς πιστεύεται ότι η κατάσταση βρίσκεται κάτω από απόλυτο έλεγχο, καθώς η ιχνηλάτηση των ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή είναι εύκολη.