Κορονοϊός: Στα 456 κρούσματα και 6 θανάτους στην Μεγάλη Βρετανία!

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στα 456, από τα 373 που ήταν χθες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος στους έξι.

Κορονοϊός: Στα 456 κρούσματα και 6 θανάτους στην Μεγάλη Βρετανία!

Παράλληλα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό στο Κοινοβούλιο, δήλωσε πως η επιδημία του κορονοϊού θα έχει «σημαντική αλλά προσωρινή» επίπτωση στη βρετανική οικονομία.

Η επιδημία θα αναγκάσει μέχρι «το ένα πέμπτο» του βρετανικού εργατικού δυναμικού να εργαστεί από το σπίτι, διαταράσσοντας παράλληλα την αλυσίδα εφοδιασμού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι δηλώσεις του Σουνάκ έγιναν λίγες ώρες μετά την μείωση της Τράπεζας της Αγγλίας των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε μια προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων από την επιδημία.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα κρατήσει διαθέσιμα 5 δισεκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση του βρετανικού συστήματος υγείας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Σημείωσε πως θα διατεθούν περισσότερα χρήματα αν κριθεί αναγκαίο.

Κορονοϊός: Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Στα 99 συνολικά η Ελλάδα!

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ