Κορονοϊός: Νεκρός στη Μαδρίτη ο σαξοφωνίστας Μαρσέλο Περάλτα

Σε ηλικία 59 ετών ο γνωστός Αργεντινός σαξοφωνίστας Μαρσέλο Περάλτα πέθανε στη Μαδρίτη, έχοντας προσβληθεί από το νέο κορονοϊό.

Κορονοϊός: Νεκρός στη Μαδρίτη ο σαξοφωνίστας Μαρσέλο Περάλτα

Θύμα του νέου κορνοϊού έπεσε ο Αργεντινός σαξοφωνίστας Μαρσέλο Περάλτα, ο οποίος πέθανε σήμερα στη Μαδρίτη σε ηλικία μόλις 59 ετών, όντας έτσι ο πρώτος επαγγελματίας μουσικός που χάνει τη ζωή του εξαιτίας του Covid-19.

Την είδηση γνωστοποίησε ο συμπατριώτης του μουσικός και καλός του φίλος Γκιγιέρμο Μπαζόλα, ο οποίος τόνισε πως ο Περάλτα είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο με πνευμονία και έτσι διαγνώστηκε με τον κορονοϊό.

«Με λύπη σάς ανακοινώνω ότι ο καλός μου φίλος Μαρσέλο Περάλτα πέθανε πριν από λίγο. Ένας εξαιρετικός μουσικός και υπέροχος άνθρωπος. Όποιος είχε το προνόμιο να τον γνωρίσει, τον αγαπούσε και τον θαύμαζε», έγραψε σχετικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μπαζόλα.

Ο Περάλτα γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1961 στο Μπουένος Άιρες, ωστόσο εγκαταστάθηκε στη Μαδρίτη το 1996 κι έκτοτε ζούσε και εργαζόταν στην ισπανική πρωτεύουσα. Αρχικά σπούδασε πιάνο και στη συνέχεια έγινε καθηγητής στο σαξόφωνο, έχοντας παράλληλα μια σημαντική καριέρα ως μουσικός με έμφαση στον τζαζ αυτοσχεδιασμό.