Ξεκινούν σύντομα οι κατασκευές για το ξενοδοχείο στο κτίριο της «Απογευματινής» (pics)

Το ιστορικό κτίριο της «Απογευματινής» στην οδό Φειδίου θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Ξεκινούν σύντομα οι κατασκευές για το ξενοδοχείο στο κτίριο της «Απογευματινής» (pics)

Μία ακόμη επένδυση βρίσκεται στα σκαριά στο κέντρο της Αθήνας και για την ακρίβεια, δίπλα στην πλατεία Ομονοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του buizness.gr, τον προσεχή Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αναμόρφωσης για την ανέγερση ενός νέου 4άστερου signature ξενοδοχείου, δυναμικότητας 35 δωματίων, στην οδό Φειδίου 12.

Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται στην πίσω όψη του ξενοδοχείου Titania και το οποίο, φιλοξενούσε επί χρόνια τα γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή». Το κατάλυμα επιφάνειας 2.780 μ2, θα φέρει το brand name «Urban Hotel Athens».

Υπουργείο Πολιτισμού: Υποθαλάσσια λύση για τη ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας

Το βασικό σενάριο για την κατασκευή νέου Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Ξενοδοχείο οκτώ ορόφων στην Σταδίου - Επένδυση 18 εκ. ευρώ - Τι γίνεται με τον Πύργο Πειραιά

Το αρχιτεκτονικό γραφείο

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο gavalasarchitects.gr, που έχει αναρτήσει και τις σχετικές φωτογραφίες του ξενοδοχείου Urban hotel Athens, βασική ιδέα πίσω από το ρηξικέλευθο σχεδιασμό είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος πρασίνου και φυτικής εσωστρέφειας αλλά και εξωστρέφειας ενταγμένος σε ένα πολύ πυκνό και δομημένο αμιγώς αστικό περιβάλλον.

Δημιουργούνται 35 δωμάτια και σουίτες με έντονο το υδάτινο στοιχείο, ενώ η κεντρική όψη επί της Οδού Φειδίου μετασχηματίζεται σε ένα καμβά λεκτικής υπενθύμισης του παρελθόντος.

Η εφημερίδα

Tο πρώτο φύλλο της Απογευματινής κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 1952, με εκδότες τα αδέλφια Νάσο και Σάκη Μπότση (οι ίδιοι ήταν ταυτόχρονα και συνιδιοκτήτες της πρωινής εφημερίδας Ακρόπολις) και κρατούσαν τα ηνία της ως το θάνατό τους (πέθαναν με χρονική απόσταση 20 ημερών το 1980). Στη συνέχεια η εφημερίδα πέρασε στο Ίδρυμα Μπότση και ακολούθως στον Κώστα Σαραντόπουλο. Η ιστορική εφημερίδα έκλεισε τον Νοέμβριο του 2010.