Κορονοϊός: Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 14 νέα ανακοινώθηκαν

Στα 45 τα κρούσματα του κορονοϊού συνολικά στην Ελλάδα, μετά την επιβεβαίωση 14 νέων κρουσμάτων από το Υπουργείο Υγείας

Κορονοϊός: Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 14 νέα ανακοινώθηκαν

Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (6/3) ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα, ενώ μέχρι την Πέμπτη (5/3) άλλα 21 κρούσματα είχαν εκτοξεύσει τα κρούσματα στα 31 στην χώρα μας.

Από τα 14 νέα περιστατικά, τα 11 ανήκαν στην εκδρομή πολιτών από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου και 3 ήταν επαφές του που εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ για τον περιορισμό της νόσου, παρατείνονται τα μέτρα στους 3 πληττόμενους νομούς για 2 εβδομάδες. Επίσης απαγορεύονται οι εκδρομές από και προς τις περιοχές.

Ακόμα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού και για μετά τις 13 Μαρτίου. Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.