Κορονοϊός: 7,5 δισεκατομμύρια διαθέτει η Ιταλική Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του κορονοϊού.

Κορονοϊός: 7,5 δισεκατομμύρια διαθέτει η Ιταλική Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του

"Πρόκειται για ποσά με τα οποία θα στηρίξουμε τα ιταλικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά μέτρα. Παράλληλα, ενισχύεται οικονομικά και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η Ιταλία, με επίσημη επιστολή της προς την Έυρωπαικη Ένωση, ετοιμάζεται να γνωστοποιήσει στις Βρυξέλλες ότι λόγω της απρόβλεπτης αυτής κατάστασης δεν θα μπορέσει να σεβαστεί φέτος την προγραμματισμένη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ. Ο σχετικός άτυπος διάλογος της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο διάλογος αυτός πραγματοποιείται σε πνεύμα κατανόησης.

Η κυβέρνηση Κόντε, τέλος, αποφάσισε και την αναβολή του δημοψηφίσματος που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου, με αντικείμενο την μείωση του συνολικού αριθμού βουλευτών και γερουσιαστών της χώρας. Η νέα σχετική ημερομηνία θα ανακοινωθεί με τα το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.