Κορονοϊός: Αρνητικό το τεστ στον Πάπα Φραγκίσκο

Αρνητικό ήταν το τεστ για κορονοϊό στο οποίο υπεβλήθη ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κορονοϊός: Αρνητικό το τεστ στον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος είναι άρρωστος από τα τέλη Φεβρουαρίου υπεβλήθη σε τεστ για να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Messaggero, το δείγμα που ελήφθη από τον Ποντίφικα αποδείχθηκε αρνητικό. Εκπρόσωπος του Βατικανού αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αφαιρέσει μέρος του πνεύμονά του λόγω ασθένειας πριν από χρόνια. Ανησυχία πλημμύρισε τους πιστούς όταν ακύρωσε μεγάλο μέρος του προγράμματος τους εξαιτίας του κρυολογήματος που τον ταλαιπωρεί.

Το βράδυ της Κυριακής (1/3) ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει σε μία εκδήλωση με ανώτερους αξιωματούχους του Βατικανό σε μια εκκλησιαστική κατοικία νότια της Ρώμης. Ωστόσο, με μια ανακοίνωση ενημέρωσε ότι θα απέχει και ότι θα παραμείνει στον ξενώνα του Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εξαιτίας κρυολογήματος δεν θα αποσυρθεί για την Σαρακοστή μαζί και με άλλους κορυφαίους αξιωματούχους του Βατικανού στην κωμόπολη Αρίτσα, νότια της Ρώμης, για μια εβδομάδα, όπως κάνει συνήθως την περίοδο αυτή.

Ο 83χρονος Ποντίφικας έκανε αυτήν την αιφνιδιαστική ανακοίνωση στους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Μάλιστα την ώρα που απευθυνόταν στους πιστούς, αναγκάστηκε να διακόψει δύο φορές την ομιλία του λόγω βήχα.