H κυβέρνηση αποστέλλει μαζικά SMS στους μετανάστες -«Μην επιχειρήσετε να...»

Αυτό είναι το sms που στέλνει η κυβέρνηση σε μετανάστες για να μην περάσουν τα σύνορα.

H κυβέρνηση αποστέλλει μαζικά SMS στους μετανάστες -«Μην επιχειρήσετε να...»

Ακόμη και sms σε κινητά τηλέφωνα επιστρατεύουν οι ελληνικές αρχές για να αποτρέψουν τη συσσώρευση κι άλλων προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο και να ενημερώσουν όσους βρίσκονται στα σύνορα πως δεν ισχύουν όσα διακινούνται πως άνοιξαν τα σύνορα για την Ευρώπη.

«Από το Ελληνικό κράτος: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της στο μέγιστο επίπεδο. Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα», αναφέρει το sms στα αγγλικά.

Το πρωί το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu ανάρτησε πλάνα από drones τα οποία -υποστηρίζει- καταγράφουν τη μαζική φυγή 76.300 μεταναστών μέσω Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων.

«Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. 'Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακισάν, Σομαλία. Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες», αναφέρουν.

Οι εξελίξεις πάντως προκάλεσαν τη σύγκληση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κυβερνητικού Συμβοουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).