Έβρος: Ολονύχτιες συγκρούσεις με μετανάστες - Βίντεο με τις νυχτερινές μάχες - Η κατάσταση τo πρωί

Ολονύχτιες συγκρούσεις τη αστυνομίας με μετανάστες στον Έβρο αποτυπώνει βίντεο με τις νυχτερινές μάχες. Σε άλλο βίντεο δείτε τι έγινε το πρωί.

Έβρος: Ολονύχτιες συγκρούσεις με μετανάστες - Βίντεο με τις νυχτερινές μάχες - Η κατάσταση τo πρωί

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στις Καστανιές και σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, με τις συγκρούσεις ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν από την Τουρκία στον Έβρο να δίνουν και να παίρνουν.

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, τις συνεχείς περιπολίες στρατιωτών και συνοριοφυλάκων, η τεράστια συνοριογραμμή δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί και, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας evros-news.gr, εκατοντάδες άτομα κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα άλλοι μέσω του χερσαίου κομματιού στον βόρειο Έβρο και άλλοι μέσω του ποταμού.

Ενδεικτικό όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε είναι το βίντεο δημοσιογράφου του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που αναρτήθηκε στο Twitter.

Το βίντεο του Γιώργου Χρηστίδη έχει τραβηχτεί από την τουρκική πλευρά. Σε αυτό ακούγονται εκρήξεις από τα δακρυγόνα, κραυγές γυναικών και φωτοβολίδες που φαίνεται να εκτοξεύονται από την πλευρά των μεταναστών προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Δείτε και το βίντεο που αναρτήθηκε λίγο πριν από τις 9:00 το πρωί:


Έκτακτη σύσκεψη

Με δέσμη τριών αξόνων απαντά η ελληνική κυβέρνηση στις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα: Πρώτον, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην 'Αγκυρα με την αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων σε ξηρά και θάλασσα - χθες μάλιστα διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου. Δεύτερον με την επιχείρηση διεθνοποίησης του προβλήματος, που εξελίχθηκε μέσα από τον μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού με ηγέτες της περιοχής, αλλά και Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους εξήγησε τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και με τους οποίους συμφώνησε στο τι μέλλει γενέσθαι. Και τρίτον με τη σύγκληση της έκτακτης σύσκεψης που συγκαλεί για σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποτιμηθεί στο σύνολό της η κατάσταση και να χαραχθούν τα επόμενα βήματα της Αθήνας.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις 09.00 σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας