Ποια είναι η 38χρονη που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό

Διαβάστε ποια είναι η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη που προσβλήθηκε από τον COVID19, τον λεγόμενο κορονοϊό. 

Ποια είναι η 38χρονη που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό

Σε καλή κατάσταση είναι η 38χρονη γυναίκα που διαγνώσθηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την ίωση COVID19 στη βόρεια Ελλάδα.

«Ψυχραιμία να έχουμε». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σ.Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση των συντακτών υγείας για το θέμα. Πρόσθεσε πως «πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Συγκεκριμένα βρισκόταν στην πόλη του Μιλάνου λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων στο χώρο της μόδας.

Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Όπως εξήγησε: «Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

Να αναφέρουμε πως η ίδια γυναίκα βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας (24/02) και ήρθε σε επαφή με δημοτικούς συμβούλους, ενώ ήταν και υποψήφια σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης.