Κορονοϊός: Ραγδαία εξάπλωση στην Ιταλία με 357 κρούσματα και 12 νεκρούς

Στους δώδεκα έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορονοϊό. Πάνω από 357 τα κρούσματα.

Κορονοϊός: Ραγδαία εξάπλωση στην Ιταλία με 357 κρούσματα και 12 νεκρούς

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 357, ενώ οι νεκροί είναι 12. Συνολικά, υπάρχουν ασθενείς σε εννέα περιφέρειες της χώρας. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο ιός μεταδόθηκε και σε ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών στην Λομβαρδία, αλλά η κατάσταση του δεν θεωρείται σοβαρή. Επίσης, άλλα τρία παιδιά στην Λομβαρδία μολύνθηκαν με τον κορονοϊό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από την δημόσια τηλεόραση Rai να χρησιμοποιεί εφεξής πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα του κορονοϊού για να μην καλλιεργηθεί υπερβολική ανησυχία στους πολίτες και παράλληλα να μην προκληθούν καταστροφικές συνέπειες στην ιδιωτική και δημόσια οικονομία της χώρας.

Οι γειτονικές χώρες δεσμεύθηκαν να κρατήσουν ανοικτά τα σύνορα κατά τη διάρκεια συνάντησης σε επίπεδο υπουργών χθες στη Ρώμη.

Όμως η Γαλλία «συνέστησε» στους υπηκόους της να αποφεύγουν τις περιοχές της Ιταλίας που πλήττονται περισσότερο. Η μητροπολιτική Γαλλία εξάλλου κατέγραψε δύο νέα κρούσματα, μια νεαρή Κινέζα που έφθασε στη χώρα της Ευρώπης από την πατρίδα της κι έναν Γάλλο που είχε ταξιδέψει στην περιοχή του Μιλάνου. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με τις αρχές.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας για πρώτη φορά, ένας ασθενής αποδεδειγμένα πάσχει από τον κορονοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 25 ετών από την περιοχή Γκέπινγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Στουτγάρδη. Πιθανόν να μολύνθηκε με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία.

Δυο ξενοδοχεία τέθηκαν σε καραντίνα στην Ευρώπη, ένα στο Ίνσμπρουκ (Αυστρία) και ένα στο ισπανικό νησί της Τενερίφης (Κανάρια).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της περιοχής «Tyrol», στην Αυστρία επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα. Πρόκειται για πολίτες με καταγωγή από την Ιταλία και πιθανότατα προσβλήθηκαν στην περιοχή της Λομβαρδίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters».

Πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε και σε ασθενή στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, ο ασθενής βρέθηκε στο Μιλάνο, για χρονικό διάστημα από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 21 του μηνός.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος συνεχίζει να είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο «πανδημίας», επιδημίας διεθνούς εύρους.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ ανησυχεί ειδικά για τις φτωχότερες χώρες, όπου υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του COVID-19.