Συρία: Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες από βομβαρδισμούς

Το απόγευμα της Πέμπτης (12/2) δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.

Συρία: Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες από βομβαρδισμούς

Η Μόσχα καλεί την Άγκυρα να σταματήσει να εξοπλίζει τους τρομοκράτες στην περιοχή και να αποφύγει επανάληψη παρόμοιων περιστατικών

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η γραμμή άμυνας του συριακού στρατού έσπασε στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ίντλιμπ από «τρομοκράτες με την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού», γι’ αυτό και η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε διαδοχικές επιχειρήσεις εναντίον τους.

Η προώθηση των τρομοκρατών γίνεται με χρήση μεγάλου αριθμού τεθωρακισμένων, ενώ σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ δυο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους κατά την επιχείρηση.

Κατά το ρωσικό υπουργείο η επίθεση ανακόπηκε και οι Σύροι αποκατέστησαν τη γραμμή Άμυνας. Η Μόσχα καλεί την Άγκυρα να μην εξοπλίζει τους τρομοκράτες και να αποφύγει επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ, παράλληλα τόνισε ότι δεν διακόπτονται οι επικοινωνίες με την τουρκική πλευρά.

Νεκροί δυο Τούρκοι στρατιώτες

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές.

Oπως αναφέρει το σχετικό «τιτίβισμα» του υπουργείου Άμυνας: «Ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή του Ιντλίμπ, δύο από τους συμπατριώτες μας πέθαναν ως μάρτυρες, ενώ πέντε τραυματίστηκαν. Το αίμα των μαρτύρων δεν είναι στο έδαφος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους αγαπημένους αυτών που έχασαν τη ζωή τους για το ευγενές μας έθνος».

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην Ιντλίμπ, πυροδότησε βίαιες συγκρούσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο Τούρκων.

Όπως ανακοινώνουν οι Τούρκοι, 50 στρατιώτες του καθεστώτος τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν 5 τανκς, 2 στρατιωτικά φορτηγά και 1 οβιδοβόλο του συριακού στρατού. «Οι στόχοι που έχουν λοκαριστεί συνεχίζουν να πλήττονται» υποστήριζει το τουρκικό υπουργείο.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στις 10 Φεβρουαρίου άλλοι 5 Τούρκοι στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους, μετά από επίθεση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ.

Πηγή: ethnos.gr