Στους 28 οι νεκροί από χιονοστιβάδες στην Τουρκία (vids)

Θανατηφόρες χιονοστιβάδες σημειώνονται τις τελευταίες δυο μέρες στην πόλη Μπαχτσέσεραι της Τουρκίας.

Στους 28 οι νεκροί από χιονοστιβάδες στην Τουρκία (vids)

Στους 28 έχουν φτάσει οι νεκροί από δύο χιονοστιβάδες που σημειώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στην ανατολική Τουρκία, στην πόλη Μπαχτσεσεράι της επαρχίας Βαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού νοσοκομείου

Από την πλευρά τους, οι αρχές υποστηρίζουν ότι 23 άνθρωποι καταπλακώθηκαν από το χιόνι. Όπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο τον Τούρκο αξιωματούχο Εμίν Μπιλμεζ, οι νεκροί αυτοί είναι διασώστες οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο εκείνο για να αναζητήσουν δύο ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί από την πρώτη χιονοστιβάδα.

Ο δήμαρχος της περιοχής Μπαχτσεσεράι στην ανατολική επαρχία Βαν, ο Μεκί Αρβάς, δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι μια ομάδα 300 ανθρώπων εργαζόταν για τη διάσωση εγκλωβισμένων από τη χιονοστιβάδα της Τρίτης, όταν σημειώθηκε νέα κατολίσθηση χιονιού.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί από την Τρίτη. Σήμερα, οι ομάδες διάσωσης έσπευσαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Μπαχτσεσεχίρ που περικλείεται από βουνά και βρίσκεται και αυτή στην επαρχία Βαν έπειτα από την πτώση χιονοστιβάδας αργά το βράδυ της Τρίτης που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ υπογράμμισε ότι 25 μέλη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάστασή τους.

Η πρώτη χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ένα εκχιονιστικό όχημα και ένα μικρό λεωφορείο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και πιθανόν θάβοντας κάτω από το χιόνι άλλους δύο. Πάντως, ο χειριστής του μηχανήματος και επτά επιβάτες σώθηκαν.

Δείτε βίντεο από την τραγωδία:

Πηγή:topontiki.gr