Παγκόσμιος συναγερμός: Τα κρούσματα κοροναϊού ξεπέρασαν αυτά του SARS

Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για τον κοροναϊό και -σύμφωνα με το BBC- τα κρούσματα της επιδημίας έχουν ξεπεράσει εκείνα του SARS.

Παγκόσμιος συναγερμός: Τα κρούσματα κοροναϊού ξεπέρασαν αυτά του SARS

Ο κοροναϊός παρομοιάστηκε εξ’ αρχής με τον ιό SARS που έλαβε τη μορφή επιδημίας το 2003, με εξάπλωση σε δεκάδες χώρες.

Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για τον κορονοϊό, και - σύμφωνα με το BBC - τα κρούσματα της επιδημίας έχουν ξεπεράσει εκείνα του SARS.

Στα 8.100 ανήλθαν, σε οκτώ μήνες, τα κρούσματα του ιού που έπληξε τον κόσμο το 2003. Τα κρούσματα του κορονοϊού πλησιάζουν τα 10.000 μόλις σε έναν μήνα.

Σε 22 χώρες, εκτός Κίνας, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα. Οι νεκροί στην Κίνα ανέρχονται σε 213. Ο SARS είχε κοστίσει τη ζωή σε 774 ανθρώπους.

Οι εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ θέλουν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που φτάνει στο φως της δημοσιότητας.

Βασισμένοι σε μαθηματικά μοντέλα, ειδικοί υποστηρίζουν πως πάνω από 75.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στην κινεζική πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση.

Πηγή: topontiki.gr