Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη - Αποφασίστηκε εκεχειρία

Λίγο πριν τις 20:30 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη - Αποφασίστηκε εκεχειρία

Ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας για τα αποτέλεσματα της συνάντησης.

Η Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες για το εποικοδομητικό κλίμα εργασίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο εκεχειρίας, ενώ θα σχηματιστεί επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την πορεία της κατάπαυσης του πυρός αλλά και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εν λόγω επιτροπής στη Γενεύη, στην οποίαν θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν παραβρέθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι' αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας. «Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι' αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας.

topontiki.gr