Αλ Χαμενεΐ: «Μια μικρή διαβολική χώρα στην Ευρώπη συνεργάζεται με τις ΗΠΑ!»

Ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης του Ιράν, Αλ Χαμενεΐ, εν μέσω του τελευταίου γύρου έντασης στη Μέση Ανατολή.

Αλ Χαμενεΐ: «Μια μικρή διαβολική χώρα στην Ευρώπη συνεργάζεται με τις ΗΠΑ!»

Για μία «μικρή, διαβολική χώρα στην Ευρώπη, όπου οι Αμερικανοί συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης του Ιράν, Αλ Χαμενεΐ, εν μέσω του τελευταίου γύρου έντασης στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός ηγέτης υποστήριξε ότι «εχθρικοί πράκτορες ξεκίνησαν να εφαρμόζουν ένα σχέδιο για το σαμποτάζ και την καταστροφή της κυβέρνησής μας». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «top-channel.tv», η παραπάνω χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται από τον Αλ Χαμενεΐ, είναι η Αλβανία, η οποία παρέχει καταφύγιο σε περίπου 3.200 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν εξοριστεί.

Πρόκειται ειδικότερα, για μέλη μίας δημοφιλούς οργάνωσης Ιρανών μουτζαχεντίν, γνωστής και ως «MEK». Μάλιστα, οι ΗΠΑ και μια σειρά άλλων χωρών – συμμάχων, έχουν αναλάβει την προστασία τους έναντι των επιθέσεων των ιρανικών αρχών.

Αντιδρώντας στις παραπάνω δηλώσεις, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ανταπάντησε ότι «η Αλβανία δεν είναι μία διαβολική χώρα, αλλά δημοκρατική, που υπέφερε από μία - χωρίς προηγούμενο - διαβολική δικτατορία». Εξέφρασε δε, την αποφασιστικότητα των Τιράνων στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε ενέργειας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2019, η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα, ο οποίος είχε ως στόχος του Ιρανούς αντιφρονούντες στη χώρα. Τον Δεκέμβριο του 2018, είχε προηγηθεί η απέλαση του πρέσβη του Ιράν στα Τίρανα, με την κατηγορία της υποτιθέμενης συμμετοχής σε «δραστηριότητας που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε επικίνδυνα την προηγούμενη Παρασκευή, όταν αμερικανικό drone έπληξε αυτοκινητοπομπή έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τον Ιρανό στρατηγό, Κασέμ Σολεϊμανί. Η αντίδραση του Ιράν ήταν άμεση, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Φρουρού της Επανάστασης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση, πλήττοντας δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσης στο Ιράκ.

topontiki.gr