Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Στον... πάγο και πάλι η Ελλάδα

Με βροχές, χιονοπτώσεις σε περιοχές που το υψόμετρο είναι χαμηλό και έντονο κρύο θα «ντύσει» το σκηνικό του καιρού ο Ηφαιστίων, η νέα κακοκαιρία που ήρθε στη χώρα.

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Στον... πάγο και πάλι η Ελλάδα

Από σήμερα, Κυριακή 5/1 η Ελλάδα μπήκε και πάλι στον «πάγο» αφού η νέα κακοκαιρία θα μας ταλαιπωρήσει και θα φέρει χιόνια σε περιοχές όπως η Αττική, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος η Εύβοια και η Μαγνησία.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ στο Θρακικό στα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 0 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -2 (μείον 2) έως 2 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχύομενοι στο Ιόνιο στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και στις βορειότερες περιοχές στα ημιορεινά. Βαθμιαία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Θεσσαλίας, στις Σποράδες ενώ από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα) καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά στα 7 με 8 και την νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά των Κυκλάδων καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Απο το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στις Κυκλάδες στα 7 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα), ενώ τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές απο το μεσημέρι. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, απο το απόγευμα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα απο δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στα ημιορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα).
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα γύρω ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.