O Eρντογάν φτιάχνει διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη (pic)

Nέα στοιχεία για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας.

O Eρντογάν φτιάχνει διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη (pic)

Το φιλόδοξο πρότζεκτ του Ερντογάν αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025 με κόστος 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μήκος 43 χιλιομέτρων. Μέσω της λίμνης Κιουτσούκτσεκμετζέ, θα φτάνει στην Προποντίδα περνώντας μέσα από δάση, αγροτικές εκτάσεις και πηγές γλυκού νερού.

Από το 2011 έως σήμερα έχουν συμμετάσχει 200 επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από 33 κλάδους στις μελέτες για το έργο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Μεταφορών, έγιναν περιβαλλοντικές μετρήσεις σε 97 περιοχές, μετρήσεις θορύβου και κραδασμών σε 15 περιοχές και γεωτρήσεις σε 304 περιοχές.

Τέλος, λήφθηκαν οι αναλύσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από 57 ιδρύματα και οργανισμούς και πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακά πειράματα και προσομοιώσεις στην Τουρκία, αλλά και στη Γαλλία.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το έργο θα αποσυμφορήσει τον Βόσπορο, καθώς από το νέο κανάλι θα διέρχονται ημερησίως 160 πλοία, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο αναμονής τους.

Πηγή: ethnos.gr