Δύσκολες ώρες για τον Κοντομηνά

Διαρκώς κοντά του η κόρη του και ο σύζυγός της - Κάλεσαν τους καλύτερους γιατρούς από Ελλάδα και εξωτερικό για να βοηθήσουν στην θεραπεία του.

Δύσκολες ώρες για τον Κοντομηνά

Σε σουίτα του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτές τις κρίσιμες ώρες που δίνει μια δύσκολη μάχη είναι συνεχώς δίπλα του η κόρη του Μαρία και ο γαμπρός του Αριστοτέλης Τζιαμπίρης.

Βρίσκονται νυχθημερόν εκεί φροντίζοντας ότι χρειαστεί, ενώ «επιστράτευσαν» τους κορυφαίους γιατρούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι ανέλαβαν την θεραπεία του.

Επικεφαλής του Ιατρικού team είναι ο καθηγητής Δημήτρης Λινός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του «Υγεία» ο οποίος μαζί με την ομάδα του «έχει πέσει» πάνω στον 81χρονο επιχειρηματία.

Η εισαγωγή του Δημήτρη Κοντομηνά στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη μετά την επιστροφή του από την Αμερική, όταν παρουσίασε προβλήματα υγείας. Τις πρώτες ημέρες, τα προβλήματα δεν ήταν σοβαρά και ο επιχειρηματίας έμεινε στο Κτήμα της Βαρυπόμπης, έχοντας όμως δίπλα του, σε 24ωρη βάση αποκλειστική νοσοκόμα και γιατρό σε «επιφυλακή».

Όταν διαπιστώθηκε η επιδείνωση της υγείας του κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί παρέλαβαν έναν «βαρύ» ιατρικό φάκελο. Έκαναν μια τιτάνια προσπάθεια ώστε να ανακάμψει ο πολύ επιβαρυμένος οργανισμός του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος εκτός των οργανικών προβλημάτων παρουσίαζε και μια νοητική εξασθένηση.

Η Μαρία Κοντομηνά και ο σύζυγος της έφεραν γι' αυτό τον λόγο από την Αμερική με καθαρά συμβουλευτικό ρόλο τον Βασίλη Κολιάτσο, καθηγητή Παθολογίας, Νευρολογίας και Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης.

Τις τελευταίες ημέρες ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι καλύτερα οργανικά, τρώει, περπατάει για κάποιο διάστημα και ενίοτε βλέπει αγαπημένα του πρόσωπα, που θέλησαν να τον επισκεφτούν και να του ευχηθούν. Οι πληροφορίες λένε ότι ορισμένοι εξ αυτών -ειδικά τις πρώτες ημέρες νοσηλείας του- συγκινήθηκαν φεύγοντας από το νοσοκομείο, λόγω της υπερπροσπάθειας που καταβάλλει.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε μια έντονη παραφιλολογία για την περαιτέρω πορεία της υγείας του και όχι μόνο. Οι γιατροί του λένε ότι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή που βιώνει ο γνωστός επιχειρηματίας, χρειάζεται πρωτίστως ηρεμία.

Για το λόγο αυτό συστήνουν να τον επισκέπτονται μόνο πρόσωπα που τον κάνουν να χαμογελάει και να αισθάνεται καλύτερα ψυχολογικά και αυτοί με μέτρο. Σε ό,τι αφορά το αίτημα δικαστικής συμπαράστασης, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν έχει συμβεί μέχρι αυτή την στιγμή και αν προκύψει θα είναι μόνο μετά από εξέταση των αρμόδιων γιατρών.

πηγή: protothema.gr