Αγκυρα κατά Μητσοτάκη: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεπεράσουν ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο»

Σε προκλητικούς τόνους και εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η Αγκυρα απάντησε στην πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αγκυρα κατά Μητσοτάκη: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεπεράσουν ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο»

Δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, η Αγκυρα χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη «αβάσιμους, ψευδείς και εχθρικούς ισχυρισμούς» απέναντι στην τουρκική ιστορία.

«Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι τη ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές και τις θηριωδίες τις οποίες διέπραξε. Η Επιτροπή Διερεύνησης των Συμμάχων είχε αναφέρει τα εγκλήματα πολέμου που είχε διαπράξει ο ελληνικός στρατός κατά την εισβολή του», αναφέρει ακόμη η Αγκυρα και προσθέτει:

«Καλούμε την ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει τα βήματα του Ελληνα πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, και να αφήσει στην άκρη την ουτοπική ιδεολογία, ακολουθώντας τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».

πηγή: kathimerini.gr