Αντικαπνιστικός Νόμος: Περισσότερες από 200 κλήσεις στο 1142 την πρώτη μέρα λειτουργίας!

Εντυπωσιακό το νούμερο των καταγγελιών στο 1142 μια μέρα μετά από την έναρξη της λειτουργίας του, με τις κλήσεις να υπερβαίνουν τον αριθμό των 200. 

Αντικαπνιστικός Νόμος: Περισσότερες από 200 κλήσεις στο 1142 την πρώτη μέρα λειτουργίας!

Χθες (19/11) ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 1142, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας έχει δεχθεί 235 κλήσεις συνολικά.

Από τις συγκεκριμένες, 58 αφορούσαν καταγγελίες, 22 αφορούσαν αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 66 από αυτές γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 17 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

Αντικαπνιστικός Νόμος: «Έπεσε» το πρώτο πρόστιμο στην Λαμία

Ένα από τα παραδείγματα είναι το συμβάν στην Λαμία, όπου αστυνομικοί και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας, ύστερα από καταγγελία στο 1142, έπιασαν «επ'αυτοφώρω» καπνιστή να καπνίζει μέσα σε καφετέρια, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 100 ευρώ.

Η τηλεφωνική γραμμή 1142 ενημέρωσης και υποστήριξης για καπνιστές και μη, τέθηκε χθες σε λειτουργία στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.