Προς αναστολή οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Διαβεβαιώσεις προς το υπουργείο Ανάπτυξης ότι «παγώνουν» προσωρινά οι αυξήσεις στις προμήθειες που είχαν εξαγγείλει ότι θα τεθούν σε ισχύ από αύριο 1η Νοεμβρίου, έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες.

Προς αναστολή οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Το «πάγωμα» των αυξήσεων στις προμήθειες είχε προαναγγείλει το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΙΝΑΛ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τραπεζών στις 24 Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει ότι οι τράπεζες πρέπει αφενός να μειώσουν τις χρεώσεις σε μία εποχή μάλιστα που η κυβέρνηση εστιάζει στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών: «Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο», είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

Οι αυξήσεις στις προμήθειες που πρόκειται να ανασταλούν είναι οι εξής:

– Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10

– Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12.

Πηγή: kathimerini.gr