Τι απαντάει η αστυνομία για τις κλοπές σε ΣΕΦ και «Καραϊσκάκης»

«Ερχόμαστε στο γήπεδο για να προστατέψουμε, όχι για να προκαλέσουμε», αναφέρουν οι άνθρωποι της Αστυνομίας. «Στο ΣΕΦ θα πρέπει να συνεργαστεί το στάδιο με την ΚΑΕ»

Τι απαντάει η αστυνομία για τις κλοπές σε ΣΕΦ και «Καραϊσκάκης»

Πριν λίγες μέρες αναδείξαμε στο fosonline.gr το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στα γήπεδα που αγωνίζονται οι ομάδες του Ολυμπιακού σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, στο ΣΕΦ και στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στον Πειραιά. Διάφοροι επιτήδειοι, σε κάθε ματς που αγωνίζεται μία από τις ομάδες των "ερυθρολεύκων", βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν πλιάτσικο στα αυτοκίνητα και στα μηχανάκια των ανυποψίαστων φιλάθλων.

Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα στο "Γ. Καραϊσκάκης",(δεν υπάρχουν κρούσματα στο πάρκινγκ) αλλά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου και παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα. Στο περασμένο ματς, μάλιστα, κόντρα στη Βαλένθια, την περασμένη Παρασκευή (11/10), καταγράφηκαν δεκάδες κρούσματα στο πάρκινγκ του ΣΕΦ. Έγιναν φθορές σε αυτοκίνητα, έσπασαν κλειδαριές και εκλάπησαν αντικείμενα αξίας, με τους ανυποψίαστους φιλάθλους να εκφράζουν την οργή τους. Βλέπετε, σε αρκετούς συνέβη για δεύτερη και για τρίτη φορά.

Το fosonline.gr μίλησε με ανθρώπους της Αστυνομίας και πήραν θέση για το θέμα, σχολιάζοντάς μας τα εξής: «Καταρχάς, θα πρέπει να καταλάβει ο φίλαθλος κόσμος, αλλά και οι οπαδοί, πως όταν βλέπουν ισχυρή αστυνομική δύναμη σε ένα γήπεδο, δεν ερχόμαστε για να προκαλέσουμε, αλλά για να προστατέψουμε! Να προστατέψουμε εκείνους, τις περιουσίες τους, τα αυτοκίνητά τους, όπως και για να κυλήσουν όλα ομαλά στην εκάστοτε αναμέτρηση. Δυστυχώς, όμως, ορισμένοι το αντιλαμβάνονται ως πρόκληση.

Το πρόβλημα με τις... λεηλασίες σε ΣΕΦ και "Γ. Καραϊσκάκης", είναι υπαρκτό και το γνωρίζουμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε. Έχουν γίνει όντως πάρα πολλές καταγγελίες. Και τώρα στο ματς Ολυμπιακός - Βαλένθια στο ΣΕΦ, καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά, καθώς δυστυχώς ανοίχτηκαν πολλά αυτοκίνητα.

Να ξέρετε πως έχουμε κάνει πάρα πολλές συλλήψεις, αλλά δεν είναι εύκολο να δοθεί "τέλος" σε αυτό το πρόβλημα. Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία τόσο με την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο "Γ. Καραϊσκάκης", όσο και με την ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Με την ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει επικοινωνία και τα πράγματα είναι καλύτερα εκεί, γιατί η ποδοσφαιρική ομάδα έχει τον δικό της ιδιόκτητο χώρο για πάρκινγκ, ο οποίος και φυλάσσεται. Στο ΣΕΦ κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει. Υπάρχει πρόβλημα στα πέριξ του «Καραϊσκάκης», αλλά και εκεί βάζουμε ανθρώπους για να υπάρχει προστασία.

Το πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Εδώ θα πρέπει να συνεργαστεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να υπάρξουν άνθρωποι που να φυλάσσουν και να επιβλέπουν τους χώρους. Έχουν και εκείνοι την ευθύνη τους στο θέμα, αλλά ορισμένες φορές αναλώνονται στο να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πάντα ανθρώπους στο ΣΕΦ που κάνουν βόλτες και επιβλέπουν την περιοχή, προσπαθώντας να προστατέψουν τις περιουσίες των φιλάθλων και των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Πρόκειται όμως και για μία μεγάλη έκταση, με απομονωμένα και σκοτεινά σημεία. Υπάρχει διέλευση από παντού, τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια είναι πάρα πολλά, ειδικά σε παιχνίδια που γεμίζει το γήπεδο, και θα πρέπει να έχουμε μία βοήθεια, αλλά και μία συνεργασία, με το ΣΕΦ και την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ώστε όλα να κυλούν ομαλά, όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά και εκτός. Με την κατάλληλη συνεργασία και επικοινωνία, θα δοθεί λύση στο πρόβλημα».